MICRO-EMISSION PUR RAGASZTÓK

KLEIBERIT MICRO-EMISSION (ME) RAGASZTÓANYAGOK

A PUR olvadékragasztók legújabb fejlesztése: A monomer diizocianát tartalom csökkentése az egészség és a munkahelyi biztonság növelése érdekében

MIT JELENT A MIKRO-EMISSZIÓ A PUR OLVADÉKRAGASZTÓKKAL KAPCSOLATBAN?

A PUR olvadékragasztók izkocianátokat tartalmaznak, amelyek a térhálósítási reakcióhoz szükségesek. A kémiai térhálósítás a PUR olvadékragasztók kiemelkedő tulajdonságaihoz vezet, például kiemelkedő hő- és nedvességállósághoz.

Az izocianát polimerhez kötötten és kis mennyiségben monomer formában is jelen van. A feldolgozás során a ragasztók megolvadása során monomer diizocianátot tartalmazó gőzök keletkezhetnek. Ez légúti szenzibilizációhoz vezethet.

A REACH korlátozási rendelet (2020/1149 rendelet) értelmében a ≥ 0,1% monomer diizocianát tartalmú vegyi termékek 2023. augusztus 24-től csak akkor használhatók fel, ha a feldolgozókat kioktatták a biztonságos kezelésükre.

A KLEIBERIT TÖBBFÉLE ME-OLVADÉKRAGASZTÓT KÍNÁL A KÜLÖNFÉLE ALKALMAZÁSOKHOZ

A KLEIBERIT ME olvadékragasztók kevesebb, mint 0,1% monomer diizocianátot tartalmaznak. Ezzel megszűnik a képzés és a PUR-ragasztó veszélyes anyagként való címkézésének követelménye.

A KLEIBERIT ME olvadékragasztók használatával nem csak saját magát és munkatársait mentesíti a képzési kötelezettség alól, hanem vállalatként a dolgozói egészségének és munkabiztonságának javítását is biztosítja.

LETÖLTHETŐ INFORMÁCIÓK

Verweigern

Megtagadás

OK